Zwevende witte bulthaup b3 in een open opgezet architectenhuis niet ver van Barcelona. Met uitzicht op zee.

Dit huis in Cabrera del Mar bij Barcelona is schitterend gelegen tegen een helling met uitzicht op de Middellandse Zee. De opdrachtgeefster wilde een woonkamer met uitzicht op het landschap maar wel beschermd tegen nieuwsgierige blikken van buren en passanten. Een huis dat zich helemaal zou voegen in de omgeving.

 

Architect Arturo Frediano koos voor een modern ontwerp met futuristische trekjes en voor toepassing van materialen met respect voor de natuur. Hij gebruikte in hoofdzaak hout, ijzer en glas. Bij de bouw werden elementen toegepast die met weinig energie geproduceerd kunnen worden en die eenvoudig te monteren zijn: op die manier kan 80% van het huis worden hergebruikt. De gigantische boekenkast was een hartenwens van de opdrachtgeefster. De kast maakt deel uit van de wand en bepaalt de dikte ervan.

 

De keuken is het hart van het huis. Rond de keuken liggen eet- en woongedeelte en een studeervertrek. De grote ramen halen de natuur naar binnen. De bulthaup b3 keuken lijkt als het ware uit de muur te groeien. Toplagen en werkblad van wit, naadloos laminaat demonstreren technische perfectie en een smetteloze smaak. Een aan de wand hangende bank met bijpassende tafel bulthaup c3 en Wegner-stoelen ronden dit exquise interieur stijlvol af.